Web sitesi tasarlamak zorlu bir süreç. İnsanlar web sitesi sürecinde hatalar yapıyor. Sizler için bu hataları listeledik:

1) Yanlış ya da Kötü Görsel Seçimi
Dijital pazarlamada görsel büyük bir önem taşır. Özellikle sizi anlatan görsellerde stok bazlı hareket etmemelisiniz. Kötü çekilmiş, görüntü kalitesi kötü fotoğraflar olumsuz etki bırakacaktır. Sizi anlatan, gerçekçi ve kaliteli görseller kullanmalısınız.

2) Kötü Navigasyon
İnsanların büyük bir çoğunluğu arama butonu yerine sitenizin navigasyonunu kullanacaktır. Eğer insanlar aradıklarına kolayca ulaşamazlarsa sitenizi terk etmeleri uzun sürmeyecektir.

3) Sadece SEO İçin Web Sitesi Yaratmak
Sadece arama motoruna yönelik bir site kötü kullanıcı deneyimidir. Arama motoru optimizasyonu elbette ki önemlidir. Fakat bu şekilde hareket etmek sizi yenilgiye uğratır. Arama motorları spam çalışmaları fark eder. Bu yüzden ziyaretçilerinize değerli bilgi ve içerik sunun.

4) Okunamayacak Şekilde Yazılar
Gözü yormayan bir yazı tipiyle yazılmış ve anlam bakımından okunulabilir yazılar ziyaretçilerin web sitenizde daha fazla vakit geçirmesine etki edecektir.

5) Butonların Yeni Sekme ya da Pencerede Açılması
Ziyaretçiler bir butona tıkladıklarında bunun yeni pencere ya da sekmede açılmasından hoşnut olmayacaktır. Bu kötü kullanıcı deneyimi yaratacaktır. Buton, başka bir web sitesi linki olmadıkça yeni bir sekme ya da pencerede açılmamalıdır. Aksi halde ziyaretçiler sitenizi terk edecektir.

6) Mobil Optimizasyonunun Olmaması
Türkiye’de bir çok sitenin mobil uyumlu olmadığı bir gerçek. Hatta yenilenenler bile bunu unutabiliyor. Bu kadar mobil etkileşim varken sitenizi mobil uyumlu hale getirmemeniz yapacağınız en büyük hata olacaktır.

7) Gereksiz PDF Kullanımı
Kullanıcıların en sevmediği şeylerden biri butonlara tıkladıklarında pdf açılmasıdır. Bu dijital anlamda tembellik göstergesidir. Bir katma değer bilgi yoksa kesinlikle pdf olarak yüklemeyin. Broşürlerinizi yüklemeyin örneğin. Kendinizle ilgili anlatmak istediğiniz ne varsa web sitesinde vermeye çalışın. Aksi takdirde kullanıcılara kötü deneyim yaşatmış olursunuz.

8) Müzik Kullanımı
Hala web sitesinde jingle ya da müzik kullananlar var. Lafı uzatmaya gerek yok. Bunu yapmayın.

9) Karmaşık, Gereksiz ya da Çok Soru Soran İletişim Formları

Kimse internet sitesinde form doldurmaktan hoşlanmaz. Gereksiz ve birbirinden bağımsız sorular can sıkacaktır. Mecburiyeti olmayan da doldurmamayı tercih edecektir. Bu yüzden mümkün olduğunca az ve gerekli sorular sormaya çalışın.

10) İletişim Formu Koymamak ya da Formun Çalışmaması
Araştırmalara göre şirketlerin %50’si web sitesine iletişim formu koymuyor. Neden ziyaretçilere iletişim kurma izni vermiyorsunuz ki?
Tabi önce kendinize ait bir müşteri profili oluşturun ve web sitenizi buna göre şekillendirin. Aksi takdirde emeğiniz boşa gidecektir.

1 Seans Ücretsiz Danışmanlık alabilmek için formu eksiksiz doldurunuz.