Koronavirüs (COVID-19) salgının olduğu şu günlerde markalar sosyal medyada neler yayınlamalı?

1- İş yerinizle ilgili almış olduğunuz önlemleri görsel ve videolarla açıklayın.
2- Ekibinizi Koronavirüsten korunma yöntemleri ile ilgili bilgilendirdiğinizi anlatan içerikler paylaşın.
3- Markanızı toplumsal bilinçlendirme adına konumlandırın ve buna uygun yayınlar gerçekleştirin.
4- Toplumun hassasiyetlerinin farkında olan, kullanıcıları kucaklayan samimi, içten ve doğruluğundan emin olduğunuz paylaşımlar yapın.

Koronavirüs (COVID-19) salgınından dolayı reklamlarımız nasıl devam etmeli?

İnsanlar şu günlerde kalabalık ortamlardan ve iş yerlerinden izole bir şekilde evdeler ve bu nedenle sosyal medyada daha fazla vakit geçiriyor. Markanızın sunmuş olduğu ürün ve hizmetlerle ilgili reklamlarınızı daha minimal bütçelerle yayında tutabilirsiniz. Örneğin hizmet sektöründe yer alan bir kliniğiniz varsa reklamlarınıza gelen başvuruları görüşmeye çağırsanız bile şu an için gelmek istemeyeceklerdir. Bu nedenle instagramda form reklamlarını değil de sadece erişim ve etkileşim reklamlarını tercih edebilirsiniz.

Küresel bir sağlık krizi ortamındayken markalar itibarlarını nasıl korumalılar?

Sağlık, ekonomi ya da siyasi nedenlerden dolayı ulusal ya da global krizlerin olduğu dönemlerde markaların sağduyulu olmaları önemlidir. Çünkü hitap ettikleri geniş kitleler nedeniyle etki alanları yüksektir. Bu gibi zamanlarda sosyal medyada yapılacak paylaşımlar markanın itibar yönetimi açısından önem taşır. Koronavirüs (COVID-19) salgının olduğu şu günlerde toplum sağlığını hiçe sayacak türden yapılan paylaşımlar sosyal medyada kullanıcılar tarafından viral şekilde yayılacaktır. Markaların, hem hizmet alanı hem de işveren markası olması dolayısıyla hem tüketicisine hem de çalışanlarına olan sorumlulukları doğrultusunda içerik yayınlarına dikkat etmeleri gerekmektedir.

Koronavirüs (COVID-19) salgını dijital pazarlama çalışmalarımızı nasıl etkiler?

Özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren markalar açısından insanların kalabalık ortamlara girmemek ve hayatlarını evden sürdürme mecburiyeti göz önünde bulundurulduğundan hizmet alacağı yerlere, merkezlere, kliniklere veya mağazalara mecbur kalmadıkça gitmeyeceklerdir. Aynı durum yeme-içme sektöründe hizmet veren cafe-restaurant benzeri işletmeler içinde geçerlidir. Son birkaç gündür bununla ilgili hizmet sektöründe müşteri randevu ve talepleri ile ilgili iptaller yaşanmaktadır. Bilinmelidir ki bu çok normaldir ve hem insan sağlığı hem de toplumsal sağlık açısından doğru olanda budur. E-ticaret siteleri ya da instagram üzeriden ürün-hizmet satan markalar ise daha avantajlı konumdadır (en azından şimdilik). Paket yemek servisi, market alışverişi vb. alanlarda faaliyeti sürdürenler bu süreçte dijital pazarlama çalışmalarına devam edebilir durumdalar.

Koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili dijital dünyada neler olup bitiyor?

Koronavirüs atmosferinde, insanları belirsizlikten kurtaracak ve sakin kalmalarını sağlayacak içerik paylaşımında bulunun! Perakende ve e-ticaret markaların, “stok durumu hakkında kamuoyuna güncel bilgi sunmaları ve böylelikle panikle yapılan alışverişlerin engellenmesi” buna örnek olarak verilebilir.

Twitter’da Koronavirüs ile ilgili tweetlerin %75’ini reetweetler oluşturmaktadır. Bu veriler gösteriyor ki; kriz anında birincil bilgi paylaşma yöntemi, reetweet yapmaktır!

Google, Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliği yaparak Koronavirüsle ilgili dezenformasyon yayan içeriklerin yaygınlaşmasını önlemek için SOS Alert Uygulamasını yayına aldı. Şu anda Google’a girip Koronavirüsle ilgili arama yaptığınızda “SOS Alert” uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Uyarıya tıkladığınızda sayfada hiçbir şey değişmiyor ancak sayfayı başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz.

Microsoft, Koronavirüs salgınının yayılımını takip edebileceğiniz yeni bir harita yayınladı. Harita üzerinden resmi kaynaklar tarafından paylaşılan tüm Koronavirüs vakalarını görmeniz mümkün! Pazar günü aktif olarak kullanıma sunulan harita, Koronavirüs salgınının ülkelere göre dağılımını da gösteriyor. Herhangi bir ülkeye tıkladığınızda, o ülkedeki Koronavirüs vakaları ile ilgili detayları görebiliyorsunuz. Bu detaylar arasında vaka sayısı, tedavi edilen hasta adedi, ölümcül vakalar ve konu ile ilgili çeşitli haberler de mevcut durumda! Dilerseniz profilimizdeki linke tıklayarak Microsoft tarafından paylaşılan haritaya direkt ulaşabilirsiniz.

YouTube, kriz nedeniyle belli bölgelerde ofisteki çalışanlarını azalttığını duyurdu. Bu süreçte algoritmayı insan moderasyonu olmaksızın çalıştırmasının sonucu olarak, YouTube ilkelerini ihlal eden videolar hızlıca kaldırılacak. Öte yandan algoritmanın tek başına her zaman doğru kararı almadığını söyleyebiliriz. YouTube’un ilkelerini ihlal etmeyen içerikler de bu süreçte platformdan kaldırılabilir. Bu gibi durumlarda, video içerik üreticileri olarak karara itiraz edin. Böylece YouTube’un geri kalan moderatörleri, söz konusu videoyu inceleyebilirler.

Google, sürekli artan bir pazarda faaliyet gösteriyor. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, Koronavirüs ile ilgili öneriler ve doğru bilgiler arıyor. Örneğin, “seyahat önerileri” veya “uçuş durumu” aramaları artmış durumda! Ayrıca, aramaların acil ihtiyaçlara kaydığı da ilk gözlemler arasında!